Nyheter

13

nov

Stockholms stad nominerad till World Smart City Award


Stockholms ledarskap i EU-projektet GrowSmarter var avgörande för att staden skulle bli en av sex finalister i World Smart City Awards kategori för städer. Priset tilldelas städer med globala strategier som kombinerar tillämpning av policy, initiativ och projekt som kommer invånarna till nytta.

Stockholms ledarskap i EU-projektet GrowSmarter var avgörande för att staden skulle bli finalist.

Projektkoordinator Gustaf Landahl:

– I Stockholm handlar GrowSmarter om att höja livskvalitén för våra medborgare samt bidra till minskat koldioxidutsläpp. Vi har visat att det är möjligt att minska utsläpp med 60 procent och samtidigt skapa attraktiva bostadsområden. Det är hedrande att vårt arbete uppmärksammas internationellt.

Prisutdelning 20 november

Vinnaren av Smart City Awards annonseras vid en prisutdelning den 20 november i samband med Smart City Expo World Congress i Barcelona 19-21 november. Under konferensdagarna finns GrowSmarter representerade i EU:s Smart Stad-monter, i flera av projektets Barcelona-partners montrar och tillsammans med Stockholms stad i Nordiska Paviljongen.

De andra finalisterna är Bristol, Curitiba, Montevideo, Seoul och Teheran.

Läs mer om Smart City Awards

0 kommentarer