Nyheter

15

aug

ÖDIS finalister i Regiostars – ett av Europas mest innovativa regionala projekt


Stockholmskommunernas gemensamma öppna data-initiativ ÖDIS är nominerade till det ärofyllda priset Regiostars som belönar Europas mest innovativa regionala projekt.

Regiostars är ett pris som Europeiska kommissionen årligen delar ut till EU-finansierade projekt. Tävlingen belönar lyckade projekt och nya sätt att jobba med regional utveckling. Målet är att inspirera andra regioner och projektledare inom hela Europa.

– I år var det fler bidrag i tävlingen än någonsin och därför är det extra kul att ÖDIS uppmärksammas. Nomineringen är ett kvitto på att vi är starkare tillsammans och att våra gemensamma ansträngningar skapar stor nytta för invånarna, säger Beatrice Sablone, projektledare på Storsthlm.

ÖDIS (Öppna data i Stockholmsregionen) nominerades i kategorin “Promoting digital transformation”, som en av 24 finalister av 199 tävlande. 

De nominerade finalisterna annonserades under en gala på EU Kommissionens huvudkontor i Bryssel i juli, och den 9 oktober utses vinnaren. I samband med att finalisterna annonserades öppnade även en allmän omröstning för ytterligare en kategori “Public Choice”, som nu ligger uppe till 9 september. 

Klicka här för att komma till omröstningen.

Om Regiostars

Regiostars är ett pris som Europeiska kommissionen delar ut till EU-finansierade projekt varje år sedan 2008. Tävlingen belönar lyckade projekt och nya sätt att jobba med regional utveckling. Målet är att inspirera andra regioner och projektledare inom hela Europa. Under 2019 har det kommit in hela 199 bidrag till tävlingen.

Om ÖDIS

ÖDIS drivs gemensamt av Stockholms stad och Storsthlm med 26 medlemskommuner. Projektet finansieras även av Tillväxtverket och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Syftet med ÖDIS är att skapa nya möjligheter till tillväxt och innovation för små och medelstora företag genom att tillhandahålla regionalt täckande öppen data via standardiserade API:er. Prioriteringarna av vilka nya öppna data som ska tillhandahållas sker utifrån användarna av öppna data och deras behov.

0 kommentarer