Nyheter

3

jun

Mötesplats Smart stad på Stokab

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I eftermiddag är det dags för Mötesplats Smart stad – en ny seminarieserie för erfarenhetsutbyte och samverkan mellan alla de olika smart stad-projekt som planeras eller redan är på gång inom Stockholms stads förvaltningar och bolag. 

– Temat för detta första seminarium är samverkan. Hur organiserar vi oss framöver för att optimera samarbete och samverkan kring den smarta staden, berättar Claes Johannesson, programledare för Programmet för Smart stad på stadsledningskontoret.

Möteplats Smart stad är plattformen för att utbyta kunskap och erfarenheter om allt från innovation, IoT-lösningar till verksamhetsnära digitalisering och nya arbetssätt inom Stockholms stad, säger Claes Johannesson. Tisdagens seminarium äger rum hos stadens nätbolag Stokab. Bland deltagarna märks bland andra biträdande stadsdirektör Anna och Håkansson och Veronica Thunholm, tf VD på Stokab.

– Även temat för nästa Mötesplats Smart stad är spikat. Det kommer att handla om säkerhetsfrågor som berör alla som arbetar med smart stad-projekt, säger Claes Johannesson.

Programmet Smart och uppkopplad stad har i uppdrag att börja realisera stadens Strategi för smart och uppkopplad stad.

Live-bevakning från eftermiddagens Mötesplats Smart stad hittar du på @smartsthlm på Twitter.

0 kommentarer