Nyheter

26

apr

Google Digitalakademin tog över Tech Tensta i två dagar

Den 9 och 10 april var Googles Digitalakademi i Tensta. Under två dagar öppnade de upp för kostnadsfria utbildningar för att höja stockholmarnas digitala kompetens.

Digitalakademin började som en onlineplattform i ett samarbete mellan Google, Almi och Arbetsförmedlingen. Under förra året öppnade de upp en pop-up lokal i centrala Stockholm i samarbete med Stockholms stad. Nu är de på turné i Sverige, och ett av åtta stopp var i Tensta där de intog Tech Tenstas lokaler.

På tisdagsmorgonen invigdes evenemanget av Googles Sverigeschef Anna Wikland. Hon pratade om att vi behöver rusta oss med digital kompetens för att klara den framtid vi står inför.

Även staden representerades tungt i form av finansborgarråd Anna König-Jerlmyr, Ole-Jörgen Persson, ordförande i Spånga-Tenstas stadsdelsnämnd och it-direktör Johanna Engman.

Första passet på Digitalakademin var en frågestund med Ishtar Touailat, hon kallas för Sveriges nya it-kvinna och jobbar som innovationschef på Tieto. Hon har själv en bakgrund i Tensta och berättade om hur hon tagit sig fram genom livet, utan att ha de bästa förutsättningar.

Ishtars föreläsning följdes av en rad olika utbildningar med Googles digitala coacher. Alltifrån “så bygger du ditt personliga varumärke online”, till “webbanalys”, “sökmotorsmarknadsföring” och “håll dig säker online”.

Även Tech Tensta höll i en workshop, med inriktning på Youtube och bygger upp en kanal samt jobbar med annonsering där.

Utbildningarna riktar sig specifikt mot studenter, arbetssökande och småföretagare. Nyfikna besökare i alla åldrar fanns på plats i tech Tenstas lokaler under de två dagarna. Vissa kom bara för att få personlig rådgivning av de digitala coacherna över en kopp kaffe, andra deltog i alla kurser och vissa hade anmält sig till kurser i något specifikt ämne.

Missade du Google Digitalakademins besök i Tensta så kan du fortfarande gå utbildningarna online här.

 

0 kommentarer