Nyheter

16

okt

Stockholm värdstad för eFörvaltningsdagarna

Den 10-11 oktober gick årets upplaga av eFörvaltningsdagarna av stapeln med Stockholms stad som värdstad.

Arrangemanget inleddes på onsdagen med att Johanna Engman hälsade mässans besökare välkomna.

I Stockholms stads monter pratade vi om den  smarta staden, nu och i framtiden. Montern bemannades av avdelningen för digital utveckling och var inriktad på hur digitalisering kan bidra till målet om en smart stad utifrån fyra hållbarhetsperspektiv: demokratiskt, ekologiskt, ekonomiskt och socialt.

Besökarna i montern var många. De fick bland annat känna på kommunikationsroboten som hjälper långtidssjuka barn att behålla kontakt med skolan, robotkatten som används på demensboenden, testa AI-baserad screening för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter, legostaden som visualiserar hur vi bygger en smart stad.

Förutom montern, anordnade vi rundabordssamtal kring innovationssamarbeten och digitalisering. Evenemanget fulltecknades snabbt och deltagare kom från både andra kommuner, landsting, akademi och näringsliv. Rundabordssamtalet var ett av flera som arrangeras under året, för att i slutändan leda fram till en rapport baserad på sammanställningen.

Tack till alla som deltog på ett eller annat sätt!

0 kommentarer