Nyheter

16

aug

Smarta städer pratar med varandra

När det gäller Smarta städer brukar Seoul räknas som en av de smartaste städerna i världen, där ny teknik används för att förbättra vardagen för människorna. Under måndagen fick Stockholms stad besök av en delegation från Seoul stad för att de ville veta mer om hur vi i Stockholm arbetar med att skapa den smarta staden.

-Koreanerna var framför allt intresserade av vårt förändringsarbete och hur vi arbetar med kommunikation och utbildning för att presentera de positiva effekterna av smarta lösningar och hur vi får medarbetare och medborgare att använda dem, berättar Claes Johannesson, projektledare för Smartstad-projektet i Stockholms stad. Teknik i alla ära men det är när den ger ett mervärde för människan som den gör skillnad.

0 kommentarer