Nyheter

3

maj

Nu öppnar Google Digitalakademin – 10 000 utbildas i digitala färdigheter

Idag invigdes Google Digitalakademi på Jakobsbergsgatan i Stockholms city.  Akademin är ett samarbete mellan Google, Stockholms stad, Arbetsförmedlingen och Almi. Målet är att utbilda 10 000 stockholmare i digitala färdigheter.

Googles Sverigeschef Anna Wikland höll ett öppningsanförande, precis som Stockholms stads finansborgarråd Karin Wanngård. De pratade både om vikten av att höja den digitala kompetensen i samhället, för att möta de utmaningar vi står inför som Europas snabbast växande huvudstad.

Stockholms stads CIO Johanna Engman deltog tillsammans med representanter från övriga partnerorganisationer i en paneldebatt kring digitalisering av samhället. Johanna pratade utifrån Stockholms stads perspektiv och sa bland annat att;  “Allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras. Vi vill vara med och påverka det”.

För att se schemat för Digtialakademin, gå in på hemsidan.

Bilder från invigningen:

0 kommentarer