Nyheter

26

mar

Nollvision undernäring nu som mobilvänlig e-tjänst

Annica Håkansson och Anette Grass Karlsson med den nya e-tjänsten för att förebygga undernäring hos äldre.

Här är den nya mobilvänliga e-tjänsten Nollvision undernäring som Annica Håkansson och Anette Grass Karlsson tillsammans med hemtjänsten och dietister i Enskede-Årsta-Vantör tagit fram för att förebygga undernäring hos äldre. E-tjänsten är fylld av tips, information och recept för att stödja äldre att äta näringsriktigt.

Nollvision undernäring lanserades nyligen på Stureby vård- och omsorgsboende, där det självklart bjöds på näringsriktigt snacks hämtat från receptsamlingarna i den nya e-tjänsten. Även äldreförvaltningen, Äldrecentrum och Demenscentrum har varit med i utvecklingen av Nollvision undernäring.

Nollvision undernäring

På äldreboenden, servicehus och inom hemtjänsten finns massor dokumentation, kostråd och specielrecept för att förebygga undernäring hos äldre. Men hittills informationen mest funnits samlade i pärmar. Den nya mobilvänliga e-tjänsten förenklar för personalen att använda informationen via mobilen i det dagliga arbetet. Därmed blir det lättare att hjälpa de äldre att äta näringsriktigt och förebygga undernäring.

– Informationen blir mycket mer tillgänglig och användbar via den här e-tjänsten i mobilen, jämfört med om den bara samlas i pärmar, säger Anette Grass Karlsson, vårdbiträde i Enskede-Årsta-Vantör som varit med och tagit fram tjänsten Nollvision undernäring.

Den nya e-tjänsten är ett av Stockholms stads inspirationsprojekt,  en modell för att i ett tidigt skede testa och utvärdera nya digitaliseringstjänster i liten skala och sedan skala upp de som skapar mest medborgarnytta. E-tjänsten Nollvision undernärings kommer nu i första steget att användas inom äldreomsorgen i Enskede-Årsta-Vantör. Men tjänsten ska i nästa steg användas i hela Stockholms stad.

Kolla in den nya e-tjänsten Nollvision undernäring.

0 kommentarer