Nyheter

13

mar

Telia går med i Digital Demo Stockholm

Nu ansluter sig även Telia till Digital Demo Stockholm, ett långsiktigt och unikt samarbete mellan Stockholms stad, Stockholms läns landsting, näringsliv och forskning. Uppgiften är att tillsammans utveckla nya digitala lösningar som bidrar till att möta stadens nya samhällsutmaningar och göra Stockholm till en smart stad.

Sedan tidigare deltar KTH, Ericsson, Vattenfall, ABB, Skanska och Scania i Digital Demo Stockholm-samarbetet. Telia kommer att bidra med spetskompetens och tekniska lösningar inom bland annat 5G, sakernas internet (IoT) och datanalys.

– Digital Demo Stockholm är precis den typ av ekosystem vi behöver bygga för att verkligen kunna fånga den fulla potentialen av digitaliseringen och den snabba teknikutvecklingen, säger Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef för Telia Sverige.

– Genom att samla unika förmågor från en rad olika branscher och områden kan vi tillsammans utveckla smarta innovativa lösningar för medborgarna och stadens verksamheter och bidra till en smart och hållbar samhällsutveckling, säger Magnus Leonhardt också.

* Digital Demo Stockholms webbsajt.

* Telias pressmeddelande om Digital Demo Stockholm-samarbetet.

0 kommentarer