Nyheter

28

nov

Stockholms stad väljer Tieto som leverantör av it-service för förvaltningar och bolag

Cristina Petrescu och Håkan Dahlström från Tieto och stadsdirektör Ingela Lindh skriver under kontraktet i Stockholms stadshus.

Stockholms stad har beslutat att tilldela Tieto kontraktet i upphandlingen av it-service för förvaltningar och bolag. Upphandlingen omfattar arbetsplatstjänster, server- och applikationsdrift samt service desk. Kontrakten skrevs under i Stockholms stadshus.

De produkter och tjänster som upphandlats innehåller bland annat datorer, surfplattor, skärmar, skrivare, tjänster för digitala enheter, operativsystem, kontorsprogram och infrastrukturtjänster. Avtalet med Tieto gäller till och med den 31 december 2023 med möjlighet till förlängning i upp till sex år.

Upphandlingen av nästa generation it-service för förvaltningar och bolag syftar till att erbjuda effektivare infrastruktur och stödfunktioner samt ett bredare utbud av tjänster och produkter.

– Det är glädjande att vi nu tillsammans med Tieto kan starta arbetet med att införa nästa generation it-service till stadens förvaltningar och bolag. Att vi nu får en modern it-service på plats är en viktig del i Stockholms stads digitaliseringsarbete, säger Ann Hellenius, it-direktör i Stockholms stad.

0 kommentarer